Произнасят присъдата за убийството на Радостина
Произнасят присъдата за убийството на Радостина / netinfo

Присъдата по делото за убийството на 21-годишната Радостина Евтимова ще стане ясна в 11 часа, когато ще се произнесе съдебният състав на Варненския окръжен съд. Прокуратурата и адвокатите на семейството на жертвата поискаха доживотен затвор без право на замяна за подсъдимия Георги Цветанов.

Неговите защитници пледираха, че клиентът им е невинен. Тяхната теза е, че престъплението е извършено от трети човек, а в хода на разследването са манипулирани доказателства.По време на пледоариите си адвокатите на подсъдимия неколкократно изтъкнаха, че процесът е несправедлив и заявиха, че според тях присъдата отдавна е написана.

Обвинителят Радослав Лазаров твърди, че събраните доказателства категорично доказват вината на Цветанов. Според обвинителната теза мотивът за убийството на Радостина е, че тя е отказала секс на Георги. Затова той я пребил жестоко и я изнасилил, след което е извършил убийството. След смъртта й си е играл с нея като „котка с мишка”, като преместил тялото й, за да я заснеме и се гаврил с трупа й.

Според Лазаров Георги Цветанов е демонстрирал в съдебната зала високомерие, сарказъм, чувство на превъзходство и с нищо не е показал, че съжалява и осъзнава вината си.