/ ThinkStock/Getty Images
49-годишен мъж от община Долни Чифлик бе наказан с пробация за кражба на ток, съобщиха от пресслужбата на Районeн съд във Варна. При проверка на служители на енергийния оператор, извършена на 25 януари 2018 г. в едно от селата на община Долни Чифлик, се установява, че в постройка без открита партида за електрозахранване, има незаконно прикачване към електроразпределителната мрежа.

Отказаха да пуснат от ареста баща на 4 деца, продавал наркотици от дома си

Постройката се обитавала от семейството на подсъдимия, който посредством вкопан в земята кабел се свързал с електрическата инсталация на необитаема къща в съседство и оттам  неправомерно се присъединил към мрежата за ниско напрежение.

По този начин потребяваната от семейството на подсъдимия електрическа енергия не минавала през средство за търговско измерване, не се отчитала  консумираната мощност и съответно не била заплащана. 49-годишният мъж е неосъждан. Той се призна за виновен в неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за периода от края на декември 2017 г. до 25 януари миналата година, с което създал условия за непълно отчитане на консумирания ток, което е наказуемо според Наказателния кодекс. 

Рецидивист подпали крадена кола, за да не го спипат

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи на подсъдимия наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. 

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК