Пристанище под „Максуда“ било градоустройствено безумие
Пристанище под „Максуда“ било градоустройствено безумие / DarikNews.bg, архив

Преместването на пристанище „Варна-Изток“ под „Максуда“ е градоустройствено безумие, за което прозира желание да се направи нещо скъпо, за да се открадне много. Това заяви във Варна съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

„При съществуващите кейови места на „Варна-Запад“ и на ТЕЦ „Варна“ няма причина да се мисли за строеж на ново пристанище. След като десетилетия наред градът беше запушил центъра си с „Варна-Изток“, сега ще запуши друга част от центъра, защото аз вярвам, че „Максуда“ няма да бъде десетилетия наред в сегашния си вид. Това е централна зона, която трябва да бъде цел на всяка варненска управа да се превърне в добра част на града, а не да се запушено от проект, от който някой да усвои милиони“, мотивира се Кънев. Той изрази задоволство, че областният управител на Варна Стоян Пасев приемал идеята за възраждане на проекта за плавателен канал между Варна и Русе.

Лидерът на ДСБ коментира лаконично скандалa около избора на Янко Станев за председател на градската структура на СДС. „Това е вътрешен въпрос на СДС, който е изключително тежък, защото рефлектира върху принципите и ценностите на Реформаторския блок. Какво ще стане в СДС Варна е работа единствено на партията. Да се съхранят обаче  принципите и ценностите на РФ е работа на целия РФ и е по-важно от общата листа“, каза Радан Кънев.