/ Народно събрание на Република България
Документалната фотоизложба представя емблематични архивни кадри от развитието на Златни пясъци през последните десетилетия
Председателят на Народното събрание Никола Минчев откри в парламента фотоизложба „65 години курортен комплекс Златни пясъци“.

Той заяви, че от основането си през 1957 година досега курортният комплекс „Златни пясъци“ радва своите посетители с неповторима си атмосфера.

По думите му международната популярност на курорта се дължи както на красивите природни дадености от море, плаж и гора, така и на съвременните услуги, които той предоставя в областта на културния, спортния, конферентния и балнеологичния туризъм.

Румънски журналисти и инфлуенсъри опознават България

Документалната фотоизложба „65 години курортен комплекс Златни пясъци“ е организирана от Съюза на хотелиерите в комплекса в партньорство с Министерство на туризма на Република България и представя емблематични архивни кадри от развитието на Златни пясъци през последните десетилетия, както и такива от съвременния изглед на курорта, съобщиха от Народно събрание на Република България.

Никола Минчев пожела успешен сезон на туристическия бизнес и прекрасни преживявания на българските и чуждестранните туристи на родното Черноморие, особено след изминалия труден период, свързан с пандемията от COVID-19.

Министърът на туризма Христо Проданов описа курорта „Златни пясъци“ като комбинация от красив морски плаж, лековити минерални извори, богато културно-историческо наследство и забележителна природа.

Оттам е минавал римският път между Константинопол и Томис и това е още едно доказателство за значимостта на известната още от дълбока древност местност, добави той и посочи, че вече 65 години курортът се развива, за да се превърне в още по-модерно и желано за посещение място.

Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Илин Димитров обобщи, че към момента на територията на Златни пясъци функционират над 100 хотела с категория от 3 до 5 звезди, има и много нови алеи и пространства за отдих.

След представянето си в Народното събрание експозицията ще бъде изложена и на Летище София.