/ Община Габрово
Общинското предприятие "Транспорт и автоматизирани системи за регулиране на уличното движение" предлага хартиен билет за пътуване с градските автобуси във Варна да стане 2 лева, съобщи директорът Младен Иванов.

Целта е активно пътуващите да минат на електронни карти, което ще спести опашките, които се образуват пред машините за издаване на билети.

Предложението за двойно увеличение на цената е валидно, ако хартиеният билет за пътуване 60 минути, бъде купен от машината в автобуса или от шофьора, допълни Иванов.

Във Варна пускат ново приложение за закупуване на билети за градския транспорт

Ако пътникът ползва интернет сайт или мобилно приложение, стойността ще бъде 1,20 лева за един час возене и 1,60 лева за 90 минути.

Дружеството предлага да поевтинеят абонаментните карти. Тези за учениците ще останат на цена 15 лева за всички линии на градския транспорт, но вече ще важат от дата до дата, а не за съответен месец. Картите за пенсионерите също ще станат електронни. За една линия за един месец цената ще бъде 2 лева, а за същия период, но за всички линии - 8 лева.

Ще бъдат въведени персонализирани абонаментни карти, които ще са снимка на притежателя, и ще бъдат значително по-евтини от настоящите. Освен това вече ще има карти за период от 6 месеца и от една година, като последните ще бъдат на стойност 520 лева.

Иванов допълни, че предложението за промените в цените предстои да бъде разгледано от общинските съветници и, ако те искат, дружеството е в готовност да въведе семейни и уикенд билети за пътуване с градския транспорт.
БТА