Правителството обещало пари за ремонт на Аспаруховия мост
Правителството обещало пари за ремонт на Аспаруховия мост / Дарик Варна, архив

Проектирането на ремонтните дейности по Аспаруховия мост тече в момента и общината има уверение от правителството, че в следващия републикански бюджет ще бъде заложена прогнозната сума от 35 млн. лв. Въпросът за реконструкцията на съоръжението беше отправен от Николай Джагаров на заседание на местния парламент.

41-вото заседание на Общинския съвет започна с едноминутно мълчание, с което бяха почетени жертвите на арменския геноцид и с аплодисменти в памет на починалия Живко Господинов - футболна легенда на "Спартак" Варна. Предложението за това дойде от общинския съветник Ивайло Митковски, който също така настоя в дневния ред да влезе точка за отпускане на общински средства за наемане на автобуси, с които феновете на "Черно море" безплатно да пътуват до Бургас за финала за Купата на България.

В залата присъстват фенове на "Спартак" Варна, но точка за прехвърлянето на общински имоти на новоучредения клуб не фигурира в дневния ред. Бившият футболист на клуба Иван Петров поиска от кмета да бъде свикана извънредна сесия, на която да се реши този проблем.

Съветниците отхвърлиха предложението на Костадин Костадинов и Ивайло Бояджиев в дневния ред отново да влезе точката за преименуване на варненски местности.

На въпрос за изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт, отправен от общинския съветник Марина Карапетян, кметът Иван Портних заяви, че ще бъдат спазени свсички срокове. Той приветства идеята на Костадин Костадинов Музеят на медицината, който в момента се стопанисва от МБАЛ "Св. Марина", да премине към Регионалния исторически музей.