/ Дарик Варна
Българинът е бил осъден на 2 години и 4 месеца затвор за грабеж от игрална зала
Апелативният съд във Варна потвърди задържането под стража на Ивайло Стефанов, задържан от Варненския окръжен съд на основание Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в германския град Потсдам, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд. 

Постоянен арест за мъж, спипан с дрога и преправен боен пистолет

Българинът е бил осъден на 2 години и 4 месеца затвор за грабеж от игрална зала, извършен в съучастие с друго лице и за противозаконно отнемане на автомобил.  Стефанов дори е присъствал на делото, водено спрямо него в Република Германия, а ефективната присъда е влязла в сила на 16 ноември миналата година.

Днес Апелативният съд във Варна остави без уважение жалбата на Ивайло срещу първоначалното му задържане. И въззивният съд намира, че компетентните власти на Германия са изпратили всички документи, които Законът за екстрадицията и европейската заповед за арест  изисква.

Съдят наркоман, нападнал възрастна жена

Въпреки изразеното доброволно съгласие да изтърпи присъдата си в немски затвор, съдът уточни на задържаното лице, че тази декларация той може да направи утре пред Окръжен съд-Варна. Тогава първата съдебна инстанция ще разгледа по същество искането на немските власти за предаването на българина в Република Германия.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК