/ Дарик Варна, архив
Окръжната прокуратурата във Варна предаде на съд наркозависим за грабеж на възрастна жена. На 30 януари, 36-годишният мъж, който е зависим към хероин, нападнал жертвата си, която била натоварена с две чанти и дърпала с ръка пазарска количка.

Постоянен арест за мъж, спипан с дрога и преправен боен пистолет

Мъжът тръгнал след нея и когато тя влязла във входа, в който живее, издърпал от рамото й чантата. Жената политнала назад и паднала на земята. Извършителят избягал. 

След извършения грабеж той отишъл в ромската махала на Варна и предложил на двама да откупят отнетите със сила при грабежа два мобилни телефона. Поискал 30 лева и обещал след няколко дни да ги откупи срещу 40 лева. Останалите вещи, отнети при грабежа – лични документи и две дебитни карти, изхвърлил.

Висшистка влиза в затвора заради продажба на хероин 

След като си набавил пари от сделката с мобилните телефони, той си купил хероин. По камери в района на грабежа мъжът бил установен като извършител и задържан.

Направил самопризнания и собственоръчно вписал в протокола за разпит, че намерените в него пари са част от отнетото при грабежа на възрастната жена. Някои от изхвърлените лични документи били намерени от случайни минувачи и върнати на ограбената.  

Наркодилър с лаборатория остава в ареста

Подсъдимият мъж е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския окръжен съд на 1 февруари. Я.Я. вече е приведен във варненския затвор.

Той е осъждан многократно за кражби и грабежи. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в съда.