Послушковци стопанисват спортен комплекс Локомотив, твърди общинар
Послушковци стопанисват спортен комплекс Локомотив, твърди общинар / netinfo
Спортен клуб “Кралекс” ще заведе ново дело срещу община Варна, съобщи неговият председател Цвета Георгиева - общински съветник от ПП Атака, според която клубът е бил незаконно изхвърлен от спортен комплекс “Локомотив” този месец.

Без да се съобразят с решение на ВАС общински служители принудиха клуба да напусне комплекса, в който се е помещавал 14 години. Според Георгиева, която е президент на "Кралекс", определени среди от администрацията на община Варна искат да покровителстват свои верни спортни клубове от “послушковци”. По нейни думи, тези клубове кандидатстват за финансова помощ от общината и я получават, но с кого и как я делят, не е ясно. По думите на ръководството на "Кралекс", никой от клуба не е видял протокола, чрез който са били изхвърлени от залата.

До този момент в комплекс “Локомотив” се помещават уредите на обединени клубове “Кралекс”, които се ползват от новите наематели. Георгиева допълни, че спортното дружество още преди години е имало желание за сериозни инвестиции, но никой от общината не им е обърнал внимание.

Скандалът около "Кралекс" избухна след като ръководството му беше обвинено, че не използва залата по предназначение и няма никакъв документ, че може да стопанисва този общински обект. Допълнително СК “Кралекс” не е плащал с години наем за тази голяма спортна зала, като загубите за Община Варна са от порядъка на 70 000 лв.