По-строг контрол за паркиралите коли по тротоарите поискаха съветници
По-строг контрол за паркиралите коли по тротоарите поискаха съветници / DarikNews.bg, архив

Кметската администрация да направи проверка на всички сигнали за паркирали автомобили на тротоарите във Варна и за неправилно поставените пътни знаци в града. Това изискаха на днешното си заседание съветниците от комисията по обществен ред и сигурност. Решението дойде по предложение на общинския съветник Огнян Къчев.

Съветниците изискаха от кметската администрация да предприеме мерки за обезопасяването на тротоарната площ чрез поставянето на безопасни колчета, след което да внесе доклад за свършеното в комисията по обществен ред и сигурност.

Конкретен повод за решението стана сигнал от Огнян Къчев от БСП за нуждата от обезопасяване на тротоара на кръстовището на бул. „Ген. Колев” и ул.”Братя Миладинови”. По думите на Къчев там редовно паркират автомобили и стават катастрофи, тъй като знакът за пешеходна пътека не се вижда добре.

„Подобна е ситуацията и с района на пешеходната алея до ЦДГ 15 „Гълъбче” в квартал „Левски”. Трябва да се вземат мерки освен да се обезопаси и да се преместят знаците на по-видими места”, коментира той.

Владимир Тонев от "Нашият град" поиска по-строг контрол и по-солени санкции за автомобилите, които паркират на зелени площи. По думите му сегашната глоба от 20 лева не притеснява водачите, които нарушават закона.