Певицата Деси Добрева повежда варненската листа на Нова алтернатива
Певицата Деси Добрева повежда варненската листа на Нова алтернатива / media.framar.bg

Певицата Деси Добрева ще бъде водач на варненската листа на „Нова алтернатива“. Това обяви пред журналисти председателят на партията Николай Цонев.

„Мотивация да се включа в политиката е продиктувана от личното ми желание да дам своите принос, енергия и опит в моята област, както и да се опитам да обединя възможно най-много млади хора около това да променим нещата в България към по-добро.“, каза Добрева. Тя допълни, че трябва да се работи за осигуряването на възможности за новото поколение, които да ги задържат в страната.

Добрева заяви, че самата тя е имала възможност да гради кариера в чужбина и да остане да живее там, но е избрала да се върне в България. „Ще работя с всички сили този мой избор да има смисъл и да бъде избор и на много други млади хора, които тепърва ще решават дали да останат тук, или да заминат в чужбина.“, каза още номинираната за областен председател на „Нова алтернатива“ за Варна.

Основната цел и кауза в живота  на певицата е превръщането на образованието и културата в приоритет на държавната политика.  Добрева каза още, че е готова с конкретни идеи и програма за град Варна, които са обвързани точно с тези два ресора, в които тя самата се развива.

От „Нова алтернатива“ са решени да се включат в следващия парламент с резултат високо над пределната граница от над 4 %. Според тях ще имат по един депутат в повечето областни центрове. „Ясно е, че в никакъв случай не бихме се коалирали с партия като ГЕРБ, която е отхвърлена от обществото и която изкара гладни и бедни хора на улицата.“, посочи председателят на партията Николай Цонев. Той допълни, че ще вземат участие и в местните избори във Варна.

Лидерът на „Нова алтернатива“ представи основните акценти в политическата и икономическата програма на партията. Те са поставени върху реиндустриализацията, която ще отвори нови работни места, подкрепа на дребния и средния бизнес – мораториум върху плащане на държавни такси и цени на лицензии за стартиращ бизнес, плащане на патентен данък до 50 000 лв. Сред приоритетите в социалната политика ще бъдат едногодишен мораториум върху принудителното извеждане от жилището на длъжници, останали без доход и повишаване на детските надбавки на 100 лв.

За популяризиране на „Нова алтернатива“ ще бъде използвана политическата игра „БоикоТ“, на която бе направена презентация пред медиите. Тя е разработена за всички технологични устройства. Играчите ще имат възможност да избират между 10 лица от последното правителство, което да бъде „набито“ с един от петте инструмента за виртуален бой. Спечелените виртуални пари ще могат да се инвестират в една от шестте каузи. Предстои да излязат следващи версии на играта, в които ще се включат лица от местната политика.