Отново потвърдиха присъдата на Добрин Митев
Отново потвърдиха присъдата на Добрин Митев / netinfo
Варненският апелативен съд отново потвърди присъдата на бившия областен управител Добрин Митев, издадена през март 2004 г. от Варненския окръжен съд. Тогава Митев бе осъден на 5 години затвор и глоба в размер на 3000 лева, беше му забранено и да заема държавна или общинска длъжност 8 години. Обжалваната от адвокатите на Митев присъда беше потвърдена от Варненския апелативен съд.

Бившият областен управител бе признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице и в условията на продължаващо престъпление е превишил правата си с цел да набави имотна облага за две физически и едно юридическо лица. От деянието му са могли да настъпят немаловажни последици, свързани с отдаване под наем на жилище на ул. “Ст. Стамболов” № 24 – частна държавна собственост, продажбата на правото на надстрояване на магазин “Техника” на бул. “Вл. Варненчик” и продажбата на 1010,6 кв. м. от имот - държавна собственост в кв. “Възраждане”.

Присъдата на Митев бе обжалвана във Върховния касационен съд, който през 2005 г. отмени решението на Варненския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на същата инстанция. След повторното разглеждане присъдата на ВОС беше потвърдена изцяло.