Отложиха комисия по искане на Дакелите
Отложиха комисия по искане на Дакелите / Дарик Варна, архив

Заседанието на временната общинска комисия “Структури и общинска администрация” беше отложено по искане на граждани и част от местните депутати. В дневния ред беше заложено разглеждане на завишаването на персонала на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ заради преструктурирането му и повишения обем от дейности. По предложение на кмета в оставка Кирил Йорданов съветниците трябваше да гласуват увеличаването на щата от 8 на 20 бройки, както и трансформирането на този в общинското предприятие „Комплекс за детско хранене“ във връзка с разширяването на функциите му.

Петър Липчев от "Промяна за Варна" поиска заседание да бъде проведено, едва след като бъде предоставен финансов анализ на предприятието. Според Янко Станев, освен икономическа експертиза и сравнителен анализ между общинската фирма и общинското предприятие, е редно да се изготви и план за развитие.

Христо Димитров от „Варненци за Варна“, известни още като "Групата на дакела", настоя комисията да не провежда заседание като се позова на правилника за дейността на Общинския съвет. Според него съветниците нямат право да се събират 3 дни преди провеждането на сесия, а такава е насрочена за утре.

Въпреки изказването на председателя на комисията Владимир Тонев от „Нашият град“, че ако точките не бъдат гледани днес, предприятието няма да разполага с хора, които да извършват деакаризация, съветниците подкрепиха предложението заседанието да бъде отложено.