Отхвърлиха сигнал срещу Даниела Димова за конфликт на интереси
Отхвърлиха сигнал срещу Даниела Димова за конфликт на интереси / Дарик Варна

Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси не е установила конфликт на интереси по отношение на директора на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова за това, че като общински съветник е участвала в подготовката, обсъждането и приемането на решения на Постоянната комисия по култура и духовно развитие на Общински съвет Варна.

Проверката е направена по сигнал на бившия главен счетоводител на културния институт Атанас Караперев, който обвини Димова в конфликт на интереси между позициите, които заема като общински съветник и като директор на ТМПЦ Варна.

Скандалът между двамата избухна през март тази година. Тогава главният счетоводител на институцията Атанас Караперев изпрати писмо до медиите, в което обвини оперната певица в сериозни нарушения. Той твърди, че Димова съвсем съзнателно и в нарушение на всички правила „превръща държавния културен институт в частен, и по-скоро личен...” Караперев разкрива също, че вместо да бъде намален, щатът на ТМПЦ е раздут от Димова. Едно от твърденията на главния счетоводител е, че шефката на културната институция е дала на майка си и на сина си служебни телефони, сметките на които се плащат от ТМПЦ.

Часове след оповестяването на тази информация Даниела Димова отвърна на нападките. Пред журналисти тя разкри, че Атанас Караперев е изплатил крупна сума на частна фирма без знанието и подписа на директора. „За месец ноември е изплатил 10 000 лева за реклама. С тези пари ние трябваше да облепим цяла България с афиши“, коментира Димова. Тя каза още, че е открила договор, който главният счетоводител е подписал от името на ТМПЦ. Контрактът е за изработката на две скулптури и е в размер на 960 лева. „Давате си сметка, че без подписа на директора този договор е абсолютно невалиден“, отбеляза Димова.