Осъдиха почерпени шофьори
Осъдиха почерпени шофьори / netinfo
33-годишният Йордан Йорданов за втори път се изправи пред Темида за шофиране в тежко алкохолно опиянение. Само 2 месеца след влязла в сила присъда за шофиране в нетрезво състояние, той повторно е хванат да управлява автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 3,49 промила. Делото във Варненския районен съд днес се гледа по реда на съкратено съдебно следствие.

От приложена по делото справка на "Пътна полиция" става ясно, че Йорданов, освен че е шофирал пиян, изобщо не притежава и никога не е имал шофьорска книжка. Съдът му е наложил наказание пробация при пробационни мерки в максимален размер. В продължение на 3 години той ще подлежи на задължителна адресна регистрация и срещи с пробационен служител. Също в продължение на 3 години ще трябва да полага безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 320 часа годишно.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

6 месеца пробация с двете задължителни мерки /регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител/, както и отнемане за 6 месеца на свидетелството за правоуправление - това е наказанието определено от районния съд на 19-годишен младеж, шофирал преди 2 седмици във Варна с над 1,2 алкохол в кръвта.

Същото наказание от 6 месеца "пробация" при двете задължителни мерки за шофиране след употреба на алкохол получи от съда и 33-годишния Диян Дяков. За разлика от 19-годишния младеж обаче, той ще трябва да плати 200 лв. глоба, да положи 100 часа безвъзмезден труд в рамките на една година и да остане без шофьорска книжка за 18 месеца. Диян Дяков вече е бил осъждан, с влязла в сила присъда за друго такова деяние.

И трети водач, управлявал на 26 април автомобил "Рено" с 2,08 промила алкохол осъди районният съд днес. 44-годишният Стоян Станчев за срок от 7 месеца ще бъде лишен от свидетелство за правоуправление на МПС, задължително ще се регистрира адресно и ще провежда срещи с пробационни служители.