Освиркаха таен концерт на Шри Чинмой
Освиркаха таен концерт на Шри Чинмой / netinfo

20 човека протестираха пред хотел "Кемпински" на Златни пясъци снощи заради провеждащия се там концерт на индийския гуру Шри Чинмой. Недоволните граждани издигнаха лозунги "Сектите вън от православна България!" и призоваха хората да не влизат в хотела.

Протестиращите влязоха в словесна битка с прииждащите привърженици на индийския гуру.  Протестът приключи след намесата на полицията, до сблъсъци не се стигна. Само един от защитниците на гуруто се нахвърли върху фотографа на вестник "Народно дело", защото не пожела да бъде сниман.

В това време в конферентната зала на хотела присъстваха над 500 човека, които медитираха под музикалния съпровод на Шри Чинмой. Сред присъстващите имаше хора от различни националности, етноси и възрасти. Мъжете бяха с бели панталони, а жените обвити в индийски сари. Много граждани не бяха допуснати в хотела, защото нямаха специални покани.

Припомням, че от Варненската и Великопреславска митрополия определиха движението на индийския гуру като опасна секта, след което Чинмой не получи разрешение да проведе концерт в Двореца на културата и спорта във Варна. 

В момента неговите сподвижници водят преговори за провеждане на концерт във Фестивалния комплекс или в Делфинариума, научи Дарик.