Още един съветник напусна групата на ГЕРБ в местния парламент
Още един съветник напусна групата на ГЕРБ в местния парламент / netinfo

Марина Карапетян е депозирала в деловодството на Община Варна желанието си да напусна групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Това съобщава общинският съветник в писмо до медиите. В него тя обяснява и мотивите за това свое действие, предприето днес.

„Ще продължа да изпълнявам ангажиментите си като независим общински съветник и ще подкрепям всички предложения, който са в интерес на варненци. Желанието ми да изляза от групата на ГЕРБ е продиктувано от факта, че вече съм подала и заявление за напускане на партията. Мотивите ми са, че не приемам начина, по който се взимат решенията в ГЕРБ както на местно, така и на национално ниво. Не приемам стила на работа, наложен през последната година-година и половина от областното ръководство на партията. А именно - решенията се вземат на тъмно - от двама-трима човека, липсва диалог и възможност хората с мнение да заявяват позициите си. Дълбоко се съмнявам в безкористността на тези действия, поради което напуснах ГЕРБ", пише Карапетян.

Марина Панайотова-Карапетян влезе в Общинския съвет през май 2013 г. на мястото на местния лидер на партията Иван Портних, който бе избран за народен представител, а впоследствие и за кмет. Карапетян е юрист, бивш контрольор на общинската фирма „Обреди".

Така групата на ГЕРБ в местния парламент остава с 14 съветници. Само преди седмица от партията обявиха, че са изключили Марио Шиваров от групата. Шиваров обяви заяви, че сам е напуснал.