Организират кампания за дарение на книги за бесарабски българи
Организират кампания за дарение на книги за бесарабски българи / DarikNews.bg, архив

ГЕРБ-"Приморски" организира кампания за събиране на книги, които ще бъдат дарени на бесарабски българи. Всеки, който желае да се включи, може да донесе български издания – нови или в запазен вид. Кампанията стартира днес (25 април) и ще продължи до 28 април. Книгите ще се събират от 10:00 до 17:00 ч. в офиса на ГЕРБ във варненския район „Приморски”, на ул. „Войнишка” №1.

Месец преди 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, инициативата е жест на подкрепа за българската общност в Молдова. Книгите ще бъдат дарени в рамките на предстоящото посещение на делегация от Варна с представители на Варненската и Великопреславска митрополия и общественици.

Визитата ще се състои от 5 до 10 май. Тя е по покана на кмета на град Таракли и местното църковно настоятелство на храм „Св. Георги Победоносец”, който ще отбележи своята 160-а годишнина с празнично богослужение. Варненската делегация ще отнесе за църквата, както и за българското училище в Таракли дарение от книги, икони и компютри. Предстоят срещи с бесарабските българи и в Кортен и Копчак.