Организаторът на Blacksea rocks ядосан на общинските съветници
Организаторът на Blacksea rocks ядосан на общинските съветници / Dariknews.bg

Организаторът на фестивала за млади таланти Blacksea Rocks Иван Кутиков открито е изразил негодуванието си от скептичната реакция на общинските съветници по повод поисканото от него съдействие за организирането на мероприятието, което евентуално ще доведе Марая Кери във Варна. Това стана ясно на днешното съвместно заседание на комисиите по култура и туризъм към местния парламент, където беше разгледано писмо от Кутиков до съветниците.

В него организаторът на фестивала заявява: „че има 42 години опит и е заслужил респекта и уважението на световни звезди, така че няма нужда да се доказва пред общинските съветници“. Кутиков изразява позицията си, че: „този фестивал е иницииран от хората на Варна и ще се проведе независимо от вашите догадки, съмнения, предположения и партийна принадлежност“.

Думите му видимо изнервиха част от съветниците, които изразиха недоумението си защо се свиква новия комисия при положение, че все още няма яснота колко точно средства ще са нужни за провеждането на този фестивал и за какво по-точно ще бъдат похарчени те.

Марина Карапетян възнегодува от осъдителния тон, с който е написано писмото и заяви, че ако се организира още една комисия по въпроса с Blacksea Rocks, без да има предоставена финансова разбивка, тя няма да присъства на нея.

Останалите съветници подкрепиха мнението й, като някои от тях коментираха, че днешното заседание е загуба на време. Председателят на комисията Даниела Димова призова местните депутати да не бъдат толкова осъдителни и крайни в позицията си и да останат „доволно скептични“.