Обжалват 4 годишна присъда за убийство, извършено под афект
Обжалват 4 годишна присъда за убийство, извършено под афект / netinfo
28 годишният Феим Феим от с. Пет могили обжалва 4 годишната присъда на Окръжен съд Шумен. Това съобщиха от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Феим е обвинен в убийството на 38 годишен свой съселянин, извършено през 2005 година в състояние на афект, предизвикан от пострадалия. Общо 95 хиляди лева са обещетенията, които Феим е осъден да заплати на двете деца на пострадалия и на другите му близки.

До трагичния инцидент се стигнало след весел банкет, посветен на Трифон Зарезан. След много изпит алкохол, компанията на Феим, който празнувал с братята си, се скарал за пари с Метин и неговите приятели. Конфликтът ескалирал с размяна на ругатни и юмруци, но бил укротен. След края на банкета Метин с нож в ръка тръгнал да се саморазправя с един от братята на Феим. Младият мъж видял въоръжения си съселянин, разбрал намеренията му, но още преди да се намеси Метин, направил опит да го прободе в гърдите. Едва тогава Феим успял да избие ножа от ръцете на нападателя. Това още повече озверило Метин и той се нахвърлил да се разправя с по-младия от него Феим. Последният нанесъл 4 удара с нож в тялото на Хайрули. Дори и след тези удари Метин продължил да се бие, но след като ги разтървали, той си тръгнал от банкета. Часове по-късно бил открит на улицата, но всички опити да бъде спасен живота му се оказали неуспешни.

В своята жалба пред съда Феим твърди, че с нищо не е провокирал агресията на нападателя си, а е защитавал своя живот и този на брат си.