Общински съветник предложи Златните да станат град
Общински съветник предложи Златните да станат град / Sofia Photo Agency, архив

План за застрояване на вече съществуващ хотелски комплекс в курорта „Златни пясъци“ скара общинските съветници от комисията по архитектура. Той е бил одобрен от регионалното министерство още през 2011 година. Инвеститорът решил да вдигне още един етаж на имота и да увеличи легловата база от 100 на 150 места.

Предложението разгневи общинския съветник от БСП Николай Джагаров, който заяви, че курортът е достатъчно презастроен, за да се допуска разрастване на и без това изчерпания капацитет.

„Това е курортен комплекс, а не градска територия. Хората идват не за да гледат прозорците един срещу друг, а за да почиват сред природата. А какво представляват нашите курорти – използват ги за напиване, да скачат от балконите и в басейна и като не улучат, се убиват“, коментира афектирано Джагаров и обясни, че презастрояването на „Златни пясъци“ няма да доведе до повече печалби.

Миглен Тодоров от Атака отбеляза, че в случая става дума не за изграждане на нов обект, а за надграждане на вече съществуващ. Илия Кафалийски от групата "СДС-ДА" коментира, че е „крайно време курортът да стане град със собствен Общински съвет“ и така да решава проблемите си. Председателят на комисията Таня Парушева посочи, че предложеният план с нищо не противоречи на изискванията на закона.

В крайна сметка съветниците гласуваха Плана за застрояване на хотелския комплекс.