Общински полицаи тръгват на лов за нарушители в Морската градина
Общински полицаи тръгват на лов за нарушители в Морската градина / Дарик Варна, архив

37 служители вече са назначени в общинска полиция във Варна. Те са преминали през обучение в КАТ, положили са изпит и се очаква единствено заповед на началника на Областната дирекция на МВР. Това съобщи кметът Иван Портних, който инспектира ремонтните дейности във варненския зоопарк.

„Надявам се заповедта днес да е факт. Ако това се случи, още утре униформените ще санкционират нарушителите в Морската градина“, изтъкна градоначалникът.

По думите му заповедта за ограничаване достъпа на автомобили в Морската градина, която беше отменена от Административния съд, продължава да е в сила. В момента тече период, в който може да бъде обжалвано решението на съда.

„Подготвяме нова заповед, която да може да издържи в съда. Процедурата отнема около месец, но в този период 37 служители на общинска полиция ще глобяват нарушителите в парка“, добави Портних.

Той съобщи също, че се водят разговори с представители на програмата JESSICA за финансиране изграждането на паркоместа в цялата периферия на Морската градина.