Обирджия на селски магазин ще лежи 3 години в затвора
Обирджия на селски магазин ще лежи 3 години в затвора / Dariknews.bg, архив

За кражба от хранителен магазин в с. Старо Оряхово 31-годишен мъж получи присъда 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресслужбата на Варненския районен съд.

В новогодишната нощ подсъдимият проникнал в магазин като счупил с ръка стъклото на входната врата и влязъл в обекта. Той взел стек цигари, намерените в стая зад магазина пари, два мобилни телефона, ловджийски нож, ключове и дистанционно за автомобили. Общата стойност откраднатото е близо 1 700 лв. Още рано сутринта на 1 януари край спирката в селото младият мъж се спазарил с преминаващ шофьор срещу 50 лв. от откраднатите да бъде откаран до Варна.

31-годишният Р. Георгиев е многократно осъждан. Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Също за кражба Районният съд наложи условна присъда от 3 месеца на 21-годишен младеж от с. Любен Каравелово. Подсъдимият призна, че през септември миналата година се възползвал от отсъствието на свой съсед, прескочил в двора му и с помощта на техническо средство свалил четирите гуми с джанти от паркирания там лек автомобил „Мерцедес”. На мястото на откраднати гуми на обща стойност 180 лeва младежът поставил тухли.

На следващия ден подсъдимият изхвърлил ненужните му гуми в близкия язовир, а четирите алуминиеви джанти продал в пункт за изкупуване на метали за 36 лв.

Б. Янков е с чисто съдебно минало досега. 15-дневен е срокът за обжалване или протест на присъдата.