Необмислени и прибързани са някои промени във Варна, смята един от най-младите общински съветници
Необмислени и прибързани са някои промени във Варна, смята един от най-младите общински съветници / Дарик Варна
Необмислени и прибързани са някои промени във Варна, смята един от най-младите общински съветници
88081
Необмислени и прибързани са някои промени във Варна, смята един от най-младите общински съветници
  • Необмислени и прибързани са някои промени във Варна, смята един от най-младите общински съветници

Инфраструктурните промени във Варна са основен проблем на града, тъй като често се правят необмислено и прибързано. Това мнение изрази в предаването „Зала Пленарна“ по Дарик общинският съветник арх. Антоан Влаев - един от най-младите местни парламентаристи. Той влезе в Общинския съвет като част от групата на Реформаторския блок, която се разпадна впоследствие. Областен председател е на партия „Народен съюз“.

„Нашата група не участва в управлението на Варна. Ние не сме нито за ГЕРБ, нито срещу управляващите. Правилната политика е за гражданите, затова подкрепяме всички правилни решения за града. Това, че се инвестира във Варна, е нещо добро, тъй като градът западаше и имаше нужда от обновяване. Лошото е, че това се прави необмислено“, смята Влаев.

Той даде пример с паветата на ул. „Преслав“, които според него не са добра идея, тъй като „създават предпоставка за вдигане на шум“. Съветникът е недоволен и от ремонта на бул. „Трети март“.

„Там бяха изолирани 500 семейства в местност Кочмар и се наложи отваряне на пресечка, за да могат да имат достъп. Започнаха да правят велоалеи, които към средата на изграждането промениха, тъй като са нерентабилни. Правят се излишни разходи. Там има голяма денивелация, има скатове, които бяха отсечени, за да се подсигури трасето. При дъждове те ще слязат на пътя и пак ще има разходи“, коментира съветникът, който не одобрява и тромавата работа на администрацията.

От „Народен съюз“ предлагат създаване на Ескпертен съвет по транспорт, на който да се съгласуват промените с гражданите. Партията има идея и за функциониране на Дирекция по екология, която да се занимава само с този отрасъл.

Антоан Влаев избрал политиката, тъй като смята, че „бъдещето на страната е в младите“. Той влезе в нея като част от "България без цензура" и стана председател на младежката организация във Варна. Влаев нарече лидера на ББЦ Николай Бареков "политически труп".

Младият архитект изрази задоволство, че всички негови последователи, които сега поддържат политиките на партия "Народин съюз", са помагали в местните избори, за да постигне силен префециален резултат.

Целият разговор с арх. Антоан Влаев е в прикачения звуков файл.