Ненчо Балабанов и Поли Генова с Грозното пате във Варна
Ненчо Балабанов и Поли Генова с Грозното пате във Варна / webstage.bg

Спектакълът «Грозното пате», предназначен за деца със специални образователни потребности, ще бъде представен пред децата на Варна като част от кампанията «Децата на Варна. Бъдещето ни принадлежи”. Тя се организира с подкрепата на Община Варна, Регионален инспекторат по образованието и Български червен кръст.

Мюзикълът е мащабна продукция, в която чрез авторски песни са извлечени силни послания към зрителите по посока, че  всеки е красив по своему и трябва да бъде приеман такъв, какъвто е, всеки носи своя талант, няма грозни патенца, има грозно отношение към детето.

Предпоставка за успешно интегриране на децата със специални образователни потребности са настроенията в обществото по отношение на хората с увреждания. В този аспект представянето на „Грозното пате” цели промяна на стереотипите и на приемане на  хората с увреждания. Посланията в мюзикъла са насочени от промяна на дискриминационни нагласи към развитието на потенциала на всяко отделно дете.

В ролята на Грозното пате се превъплъщава поп звездата Поли Генова. В актьорския състав са включени още  куп звездни и харизматични актьори - Ненчо Балабанов, Камен Иванов, Марина Драгомирецкая, Цвети Павлов, Яница Маслинкова и Атанас Чопов.

Спектакълът ще се играе от 11:30 часа във Фестивалния и конгресен център. За всички деца достъпът до залата е безплатен. Мюзикълът „Грозното пате“ за пръв път ще бъде представян извън София. Първият град, в който гостува, е Варна.