Недоволни драскат “Оправи дупките” по къщата на зам.-кмет
Недоволни драскат “Оправи дупките” по къщата на зам.-кмет / netinfo
От няколко дни във вилната зона при комплекс "Слънчев ден" няма вода. За това алармира зам. кметът по морските въпроси Свилен Крайчев по време на редовната кметска оперативка. В района, който се води свлачищен, е имало ремонтни дейности на пътя, което е в разрез с кметската заповед, посочи Крайчев.

На въпросното място от ВиК са извършили преди време ремонт, приключил наскоро. Ремонтът се е забавил, тъй като една от дъждовните шахти не е била вписана в общия план, отговори представител на дружеството. Гражданите в района до такава степен били ядосани и възмутени от проблема, че написали по оградата на къщата на Крайчев “оправи дупките”, разкри кметският заместник.

Според зам.-кмета по архитектурните въпроси Вили Жечев, проблемни участъци има в целия град. Интернет доставчици са прокопали улици в квартал "Чайка", за да положат кабели, но още не са асфалтирали изкопите си. Подобен проблем има и на централната улица в квартал "Виница". Там трети ден колите заобикалят голяма дупка с дълбочина три метра, посочи Стойчо Бакалов, шеф на общинска дирекция "Осигуряване и опазване на обществения ред".

От кметската администрация обещаха да мислят за скорошно разрешаване на въпросните проблеми. Междувременно Общината ще отпусне 10 000 лева за допълнителна коситба на тревните площи между основните булеварди, както и в междублоковите пространства, където на места тревата достига до 1 м.