/ Добри Атанасов
Строително - ремонтните дейности на "Тича" приключват до 10-и юни
93585
Строително - ремонтните дейности на "Тича" приключват до 10-и юни
  • Строително - ремонтните дейности на "Тича" приключват до 10-и юни
До 10 юни строително – монтажните дейности на стадион „Тича“ във Варна ще бъдат приключени. В това увериха  управителят на „Тийм инженеринг“ Стоян Тенев и Васил Пеловски - директор Дирекция Административно – правно  и нормативно обслужване в ММС. На пресконференцията днес по повод строителните дейности на „Тича“ присъстваха още областният управител на Варна Стоян Пасев и инженер Петя Колева, която е главен експерт в  Дирекция Спортна инфраструктура и управление на държавното участие в ММС.
„Знаете, че отскоро пак ме избраха за областен управител. Вчера ми бе първият работен ден. Много са нещата, които трябва да се свършат спешно, едно от които е завършването на ремонта на „Тича“.  Време е отборът на „Черно море“ да играе на собствения си стадион. Обещавам лично проектът да бъде внесен в понеделник в общината. Папката е в мен. Намерихме  я най-после тази папка. Къде е стояла досега, никой не може да даде отговор на този въпрос. Аз обещавам в качеството си на областен управител наистина да взема нещата в свои ръце“, коментира областният управител Стоян Пасев.

„От страна на Министерството на младежта и спорта се проведоха срещи и разговори с всички заинтересовани институции. Министърът разпореди определяне екип от длъжностни лица, които ще бъдат командирован във Варна. Така ежедневно ще се осъществява контрол от страна на министерството по извършването на самите дейности на стадиона. Като реалистичен срок за завършване на ремонтните дейности сме си поставили 10 юни“, коментира  Васил Пеловски - директор Дирекция Административно  –  правно  и нормативно обслужване в ММС.
Самият управител на фирмата изпълнител на проекта Стоян Тенев потвърди, че до 10-и юни поставянето на осветлението и полагането на новата тревна настилка на терена ще бъдат факт. 
„ Към днешна дата аз извършвам доставката на пилоните, необходими за  четирите мачти. Доставили сме и лампите. Те са „Фиелипс“. Избрахме най-скъпият и качествен вариант. Осветлението е много важно за лиценза на клуба.  
Как протече цялата пресконференция можете да чуете в приложения звуков файл.