МФК Спартак спечели шампионската титла за 2018-а
МФК Спартак спечели шампионската титла за 2018-а / Bulgaria beach soccer
Шампионът на страната по плажен футбол МФК Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон. Играчите на клуба се събраха за първо занимание на плажната ивица в морската столица, където ще протече и основната част от подготовката на тима за предстоящия сезон в най-атрактивната разновидност на футбола.

След кратки бегови упражнения, старши треньорът на тима Симеон Христов раздели играчите на два отбора и бе проведена двустранна игра, въпреки минусовите температури на варненското крайбрежие.

На първото занимание за годината на отбора липсваха нови имена, но селекцията остава отворена до началото на активния спортно-състезателен сезон.

МФК Спартак изпрати изключителна година, в която освен поредната титла на страната, записа  безпрецедентното дванадесето място в най-силния клубен турнир – Шампионската лига, ставайки първия роден тим, който прескача груповата фаза на основния кръг в турнира. В края на годината МФК Спартак беше обявен за Отбор на годината във Варна и зае престижното 23-то място в клубната ранглистата на Европа за последните пет години, изпреварвайки отбори като Бенфика, Милан, Бешикташ и ЦСКА Москва.

Въпреки сериозните постижения, които постигна отборът, клубът е изправен пред огромни трудности с формирането на бюджета за предстоящия сезон, като от това ще зависи и програмата на клуба през годината.
МФК Спартак