Радо Монев и Ники Илиев вдигнаха купата в Шкорпиловци
Радо Монев и Ники Илиев вдигнаха купата в Шкорпиловци / Добри Атанасов
Отборът на „Лозенец“ в състав Радослав Монев – Николай Илиев стана шампион в третия полуфинален турнир по плажен сепак такроу в Шкорпиловци. Двамата, които на турнира във Варна останаха втори, този път триумфираха с купата и златните медали. На финала те надделяха в много оспорван три геймов мач (2-1) над „Качамба Лайънс“ (Павел Адамов-Станислав Джамбазов). 
На трето място в крайното класиране остана „Златев тийм“ (Венцислав Златев-Диян Кръстев), който остави отлични впечатления с представянето си.
Освен купата и златни медали, шампионите от „Лозенец“ получават и билети за световната квалификация по футбол между България и Швеция на националния стадион „Васил Левски“ в четвъртък.
Много аткрактивен шау мач по време турнира в Шкорпиловци изнесоха Георги Иванов Гонзо-Ивайло Петров Пифа и Марин Петров-Бойко Косев. Зрители и състезатели останаха доволни от изпълненията и на двете двойки, които за пръв се докоснаха до този спорт.

Вече са  ясни шампионските двойки на Варна,Пловдив и Шкорпиловци. Те са съответно „Лациали“ (Живко Бояджиев-Ивайло Георгиев - Пифа) , „Андип“ 92 (Николай Павлов, Йордан Хърков) и „Лозенец“ (Радослав Монев-Николай Илиев).Следващият уикенд предстои последния полуфинален турнир в Бургас. Записванията за участие са на телефон 0895864963.
Шампионите в турнирите си осигуряват място във финалния турнир по плажен такроу във Варна на 10-и септември, когато ще бъде излъчен супер шампионът. Тогава в звездния поток ще бъдат двойките :Христо Йовов - Милен Петков, Александър Александров-Здравко Лазаров, Георги Иванов Гонзо – Ивайло Петров, Александър Александров - Здравко Лазаров Електричката, Милен Георгиев-Пламен Крумов. В другия поток ще попаднат четирите шампиона от полуфиналните турнири.
Наградата за супер шампионите на турнирите по плажен такроу е осигурена от планински СПА комплекс “Mentor Resort”. Те ще получат уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Победителите ще получат също шампионска купа и медали, осигурени от Община Варна. Мотото на турнира е „Не на агресията!“
Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас.