/ Добри Атанасов
„Ямбол” победи „Черно море Тича” с 71-68 в последния кръг на редовния сезон в НБЛ. Ето какво споделиха  Дарин Великов, Симеон Илиев и Иван Чолеков след мача за официалния сайт на НБЛ:
 
Дарин Великов /старши-треньор на Черно море Тича/: "Равностоен мач. Мач, в който можехме да победим, а и да загубим както и се случи. Нещата буквално се случиха в последните двадесет секунди. Имахме два последни атаки, които не изиграхме добре и дадохме възможност на Ямбол да победят.

Левски Лукойл е възможно най-трудният за нас опонент в плейофите. С играта си обаче до тук през сезона си заслужаваме този силен съперник."
 
Симеон Илиев /Черно море Тича/: "Слаби първи петнадесетина минути от мача за нас. Този мач го изиграхме с големи амплитуди. Допуснахме да ни поведат в резултата с голяма разлика, после се върнахме в мача и успяхме да поведем.

Този голям диапазон в играта ни се отрязва на крайния резултат. Имахме добри ситуации да вземем накрая мача, но не вкарахме. Левски Лукойл безспорно е фаворит в предстоящата ни с тях плейофна серия. Но ние отиваме за победа там. Хвърляме се на 100 % и каквото стане накрая."

Иван Чолаков /старши-треньор на Ямбол/: "Мачът бе без значение за класирането и на двата отбора. Това като че ли доведе до отпускане в моя отбор и не показахме играта, която се харесва на публиката. Въпреки, че класирането ни бе ясно поведението ни на терена трябваше да бъде такова, че да радваме хората в залата, защото ние играем за тях. Посредствен мач се получи. Надявам се в плейофите да покажем друго лице.

Отборът на Академик Бултекс 99 е силен отбор. Добре селектиран. Побеждава предварително считаните за лидери в първенството, но се надявам срещу тях да изиграем най-силните си мачове и да зарадваме с играта своите феновете.
НБЛ