МФК Спартак (Варна) удари Марсилия с 5:3
МФК Спартак (Варна) удари Марсилия с 5:3 / Bulgaria beach soccer
Носителят на титлата на България МФК Спартак стартира по великолепен начин участието си в Шампионската лига по плажен футбол. Варненци надиграха първенеца на Франция Марсилия с 5:3 в португалския град Назаре. Родният тим изоставаше в резултата до четвъртата минута на последната трета част, но проявиха страхотен характер и се поздравиха с успеха.

"Петлите" започнаха по-силно мача и след първата третина водеха с 1:0. Във втората част те стигнаха до още едно попадение, а спартаковци отвърнаха с греда на Константинос Папастатопулус. Варненци изиграха много силно последните 12 минути, които стартираха с греда на Филип Филипов. В първата минута Илиан Илиев намали с много красив гол почти от центъра, а малко след това Павел Адамов успя да изравни. В четвъртата минута обаче французите получиха малко пресилена дузпа, от която направиха 3:2. Това не сломи шампиона на България, който разчиташе на две много опитни чуждестранни попълнения - гъркът Папастатопулус и шампионът на Англия с Арсенал Терънс Боу. Именно Константинос изравни със страхотен удар, пращайки топката в "паяжината" на Марсилия. Малко след това Филип Филипов даде за първи път аванс на своя тим. Французите опитаха да стигнат до късен гол, който да прати мача в продължение, но спартаковци се защитаваха много добре. Филипов удари още една греда, а 3 секунди преди края Папастатопулус завърши перфектно контраатака, вкарвайки за втори път топката в мрежата за 5:3.

Днес е вторият мач на тима на Симеон Христов от групата, като негов съперник ще бъде шампионът на Чехия Теплице. Двубоят е с начален час 18,30 ч. българско време и ще може да се наблюдава на живо в сайта www.beachsoccer.com. В сряда по същото време МФК Спартак излиза срещу европейския клубен шампион Брага (Португалия). Първите два тима от всяка група продължават в следващата фаза.
Bulgaria Beach Soccer