МФК Спартак и Спортната асоциация на МВР ще определят новия шампион по плажен футбол
МФК Спартак и Спортната асоциация на МВР ще определят новия шампион по плажен футбол / Bulgaria beach soccer
Настоящият носител на титлата МФК Спартак и Спортната асоциация на МВР ще определят новия шампион на България по плажен футбол. Това стана ясно, след като днес те записаха вторите си победи на Суперфиналите във Варна, в които четири тима играят по системата всеки срещу всеки. 
Все пак спартаклии влизат в последния мач с предимство, тъй като биха с 9:3 ФК Русе и имат 6 точки. "Полицаите" са с 4 пункта, тъй като надиграха ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" след изпълнение на дузпи, за което според правилника се дава само точка.
И двата двубоя днес започнаха с едноминутно мълчание заради смъртта на четиримата футболисти от Павликени.
С четири красиви гола за победата на МФК Спартак блесна звездата на румънския национален отбор Мариан Мациука-Мачи, който бе привлечен за финалите от тима на Симеон Христов.
Русенският отбор бе много равностоен в първите две третини на срещата, след които резултатът бе 4:3, но в заключителните 12 минути допуснаха пет безответни попадения.
Първият гол в мача падна в 10-ата минута, когато точен бе Филип Филипов. Мачи удвои с хубав удар отдалеч в началото на втората част. Веднага след него обаче националът на русенци Мартин Недков намали разликата с прекрасен удар почти от своята голлиния. Последваха нови два гола на Мачи, единият от които падна след запазената му марка - задна ножица. Русенци обаче не се дадоха и чрез Александър Иванов и Мартин Недков намалиха до 3:4. Нов гол на Мачи в 28-ата минута доведе до 5:3, а веднага след него Мартин Великов вкара за 6:3. До края на двубоя блесна опитният Иван Мартинов, който реализира хеттрик, оформяйки втората победа на варненския тим.
Вторият мач за деня бе изключително оспорван. Играчите на ВВМУ тръгнаха силно в двубоя и успяха да поведат с 2:0 след голове на Даниел Борисов и Николай Стойчев. Освен това стражът на варненци Иван Иванов заключи вратата си и спаси доста удари на противниковия тим. В крайна сметка обаче той бе безсилен при две от ситуациите и допусна Никола Данчев и Костадин Меразчиев да доведат нещата до 2:2. Така свърши и редовното време, а през продължението двата отбора не успяха да стигнат до попадение. Наложи се победителят да бъде определен след изпълнение на дузпи, при които капитанът на националния отбор Костадин Иванов спаси един от ударите на Морското училище и донесе скъпоценната победа за "полицаите".
Утре в 10 ч. е срещата ВВМУ - ФК Русе, която ще определи бронзовия медалист, а в 11,30 е сблъсъкът СА-МВР - МФК Спартак, който ще определи носителя на титлата.


Суперфинали във Варна:
14 септември
МФК Спартак - ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" 5:1
ФК Русе - СА-МВР 3:5
15 септември
МФК Спартак - ФК Русе 9:3
СА-МВР - ВВМУ 2:2 (след продължение и дузпи - 3:2)
16 септември
10,00 ч. ФК Русе - ВВМУ
11,30 ч. СА-МВР - МФК Спартак 
Bulgaria beach soccer