/ Bulgaria beach soccer
Симеон Христов
96170
Симеон Христов
  • Симеон Христов
Още на 13-и януари шампионът на България по плажен футбол МФК "Спартак"-Варна стартира подготовка за новия сезон. "В никакъв случай стартът на подготовката ни не е бил рано, тъй като навсякъде по света вече този спорт е целогодишен.

Плажен футбол: Двама български рефери в списъка на ФИФА за 2018 година

"Благодарение на хубавото време успяваме да проведем един пълноценен тренировъчен процес", коментира треньорът Симеон Христов в интервю за "Морски гонг" по Дарик радио.

Няколко са новите момчета в отбора. В "Спартак" се завърна Никола Найденов, който стана шампион с тима през 2016-а година. С отбора се готвят още двама нови състезатели, на които ще им бъде даде нужното време, за да се адаптират и развиват. "Селекцията при нас е отворен процес до последно. Водим разговори с други състезатели, включително и от чужбина", добави още Христов.

Шампионите по плажен футбол стартираха подготовка

На 28, 29 и 30 май предстоят мачовете на МФК "Спартак" в груповата фаза на Шампионската лига по плажен футбол. Варненци са в основната схема на турнира, който отново ще се проведе в Назаре, Португалия.

Националният отбор по плажен футбол изпрати най-успешния си сезон с гала-вечер

Запитан дали предвижда участие на МФК "Спартак" в международни турнири, които да са част от подготовката за Шампионска лига, Симеон Христов отвърна: "Имаме ужасно много покани за участие в турнири в чужбина, но това е свързано с много финансови средства. Дали предвиждаме международен турнир във Варна, това е в процес на работа и договорки".

Чуйте целия разговор със Симеон Христов в приложения звуков файл.