"Левски" победи "Черно море" във Варна
"Левски" победи "Черно море" във Варна / LAP.bg
"Сините" удариха с 3:0 варненци в Суперлигата
Волейболистите на Левски не изпитаха никакво затруднение в мача си от деветия кръг на Суперлигата. Те отпупаха с 3:0 (25:23, 25:16, 25:14) Черно море (Варна) в зала "Христо Борисов" в морската столица, съобщава bgvolleyball.com. 

Срещата започна оспорвано и двата отбора на няколко пъти смениха лидерството си. В крайна сметка Левски поведе в резултата и играчите на Владимир Николов без проблем диктуваха темпото в мача до края. 
 
В основата на победата на "сините" беше силният начален удар. Те реализираха повече директни точки от сервис (13-1), бяха по-добри на блокада (8-6), посрещането им също беше на много по-високо ниво (60%-29%). Ефективността им в атака също беше по-висока (53%-42%).
 
Най-резултатен за победата на Левски беше Смилен Мляков с 14 точки (1 ас и 65% ефективност в атака), а Теодор Богданов добави 12 точки (6 блока и 67% ефективност в атака). За Черно море Явор Генов реализира 10 точки (11% позитивно посрещане и 59% ефективност в атака).
 
Преди изиграването на останалите срещи от кръга, Левски е на девето място с 4 победи, 5 загуби и 11 точки, а Черно море заема седма позиция в таблицата с 4 победи, 5 загуби и 12 точки.  
В следващия кръг на 1 декември (петък) Левски гостува на Марек Юнион - Ивкони в Дупница, а Черно море приема Хебър (Пазарджик) във Варна. 
bgvolleyball.com