/ БК Черно море Тича
„Рилски спортист“ записа трудна победа при гостуването си на „Черно море Тича“ във Варна с  94:76. В заключителните минути опитният състав от Самоков успя да заиграе силно в защита и да пречупи младия отбор на „моряците“, като 7 минути домакините дори водеха с точка в резултата.   
Наставникът на варненци Галин Стоянов не можеше да разчита на най-добрия си борец в подкошието Георги Боянов и стартовата петица на „моряците“ за този двубой бе изключително „ниска“. Въпреки това домакините започнаха отлично мача след точни стрелби от далечно разстояние. Баскетболистите на „Рилски спортист“ използваха ръстовото си предимство и действаха основно с пробиви и добри пасове в подкошието. В края на първия период гостите все пак успяха да вземат малък аванс след точни стрелби на Юджийн Харис. В тези 10 минути „моряците“ бяха почти безгрешни от зоната за три точки реализирайки 5 от шестте си опита, докато гостите бяха 10 от 10 при стрелбата за 2 точки.
В началото на втория период варненци успяха да изравнят – 31:31, а след два успешни пробива на Цветомир Куртев дори да поведат – с 36:34. Това накара Людмил Хаджисотиров да върне в игра Харис, който да организира по-добре атаките на тима. В средата на частта Маринчешки извърши неспортсменски фаул и „моряците“ възползваха и за първи път имаха преднина от 6 точки. Варненци удържаха аванса си и на почивката се оттеглиха при 53:47.
При подновяването на играта „Черно море Тича“ нанесе нов удар. Веселин Георгиев реализира тройка, а веднага след това Мартин Йорданов завърши бърза атака и „моряците“ поведоха с 60:49.  След взетия таймаут от Хаджисотиров гостите заиграха агресивно в защита и успяха да реализират серия 7 поредни точки. За „Рилски спортист“ за пореден път Йордан Бозов показа своите качества и започна да дирижира атаката на отбора. Минута преди края на частта реферите отсъдиха неспортсменски фаул на Куртев и така самоковлии излязоха напред в резултата.
В решителният период играта тръгна кош за кош в първите няколко минути, преди да бъде отсъден технически фаул на Мартин Стефанов. Гостите се възползваха от предоставената им възможност, направиха нова серия от 7 точки и след тройка на Харис поведоха със 76:71.  В тези минути възпитаниците на Хаджисотиров натискаха със защита противника и не му позволяваше да стреля от близки разстояния. Варненци разчитаха в подкошието само на 17-годишния Йорданов, който трудно удържаше на физиката на Дженкинс и Маринчешки. Така постепенно „Рилски спортист“ започна да увеличава преднината си, за да запише седмата си победа в НБЛ с 94:76.
Най-полезен за „Рилски спортист“ Златин Георгиев бе близо до трипъл-дабъл с 18 точки, 11 борби и 7 асистенцииа. Дженкинс реализира 20 точки, като беше безпогрешен от стрелбата си за 2 точки. За“Черно море Тича“ втори пореден мач Йорданов завърши с 16 точки. По 15 вкараха Георгиев и Коцев.  
БК Черно море Тича,