/ Добри Атанасов
Кирил Петров
95892
Кирил Петров
  • Кирил Петров
Вече трети месец, откакто стартира Суперлигата по баскетбол при юношите до 19 години, а варненският „Черно море Тича“ има едва 4 изиграни мача. В Суперлигата съперници на „моряците“ са ЦСКА, „Академик“ и „ Буба“.

Удовлетворява ли този формат „Черно море Тича“, попитахме треньора на юношите до 19 години Кирил Петров.

„Замисълът за Суперлигата бе добър, защото трябваше да се играят силни и конкурентни мачове, които се решават с 2-3 коша разлика. Проблемът е, че е слабо организирана лигата. Типично по български трябва да се спестят пари от това, от онова и в крайна сметка се оказва, че трябва да играем два мача един след друг. Започнаха и да се отлагат срещи.

Първоначалната идея бе да се играе по един мач на седмица, но това водело до много разходи на клубовете. В началото на първенството изиграхме две последователни гостувания в два дни на „ЦСКА“ и „Академик“.

Последва пауза от 50 дни. След това преди Коледа изиграхме още 2 мача като домакини. Сега сме отново в пауза и витае неяснота. Чакаме да се направи програма от федерацията. Имахме мач с „Буба“ , който трябваше да се играе в средата на декември, но той бе отложен, тъй като те имат и срещи в „А“ група мъже“.

Варненци нямат участие в мъжката „А“ група и се налага да поддържат игрова форма с контроли с отбора на Икономическия университет.

Чуйте цялото интервю с Кирил Петров в приложения звуков файл.