Баскетболен маратон се очертава пред кадетите на "Черно море Тича"
Баскетболен маратон се очертава пред кадетите на "Черно море Тича" / Добри Атанасов
„Предстои ни баскетболен маратон. Три дни-три мача.  В петък гостуваме на „Стар баскет“ в 19 часа в залата на Икономическия. В събота в 12 часа по обяд  играем с „Дунав“ Рс, а в неделя ни е отложеният мач с „Академик““, разказва треньорът на кадетите в „Черно море Тича“ Кирил Петров.
„Ще се опитаме да разпределим игровото време поравно между момчетата, за да не се получи голямо натоварване и да могат да възстановят.“, каза още Петров.
Всички момчета в тима са здрави. Малки проблеми с кръста е имал националът Мартин Йорданов, но се очаква и той да е на линия за двубоите.
„Разбира се, че всички деца приеха радостно новината за набраните средства от благотворителния бал за ДЮШ на клуба. И ръководство, и треньори и състезатели са доволни от случилото се. Сега чакаме да стартира ремонтът на залата, за да имаме малко по-добри условия за работа“, коментира още треньорът.
То се надява наистина да има купа България , каквито са индикациите. „Цели за купата ли? Надяваме се да играем финал, да играем добре. Всеки иска да спечели купата на България. След купата възнамеряваме да отидем до София, за да играем няколко контролни срещи и да се подготвим за финалите в първенството“, завърши Петров.