Митрополит Йоан отслужи своята първа Света Божествена Литургия
Митрополит Йоан отслужи своята първа Света Божествена Литургия / снимка: DarikNews.bg, Варна

Новоизбраният архиерей Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан отслужи своята първа Света Божествена литургия в катедрален храм „Свето Успение Богородично”. Василиевата св. Литургия започна в 9.30 ч.

Митрополит Йоан поздрави миряните в епархията в навечерието на Рождество Христово. На литургията присъстваха десетки миряни, представители на местната власт, кметът Иван Портних.

В своето приветствие митрополит Йоан заяви, че пожелава на всички миряни светло посрещане на един от най-големите християнски празници - Рождество Христово. Той призова хората да са смирени и въпреки проблемите в живота си да не губят вяра в Спасителя Иисус Христос, както и в БПЦ, на която в последно време са й били нанасяни удари, но тя винаги е за хората.

Свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия приветстваха новия митрополит Йоан за пристигането му. По този повод беше изчетено и преветствено слово, в която свещениците благодариха на Бог, на патриарха и Светия Синод за избора на новия митрополит. Те изразиха своето задоволство от направения избор.