Министър смутен от евентуално преместване на Морска администрация във Варна
Министър смутен от евентуално преместване на Морска администрация във Варна / netinfo
12 % от служителите в Министерство на транспорта трябва задължително да бъдат съкратени. В противен случай няма да достигнат средствата за работни заплати. Това заяви във Варна транспортният министър Петър Мутафчиев.

Визията за съкращенията е изцяло готова. Те ще бъдат извършени на три етапа, уточни министър Мутафчиев, като не посочи кои звена на министерството ще бъдат засегнати най-много.

Има много противници Изпълнителна агенция “Морска администрация” да бъде преместена във Варна, разкри още транспортният министър. От една страна агенцията се занимава с изработване на политиката на евроинтеграция на морския ни транспорт. От друга има необходимост от непрекъснат документооборот с другите звена на транспортното министерство, който при преместване от столицата би бил затруднен.

“Това, кото ме смущава е, че в момента има изградени екипи от специалисти, които са устроени в София и с изместването на "Морска администрация" във Варна ще има проблем с тяхното командироване”, сподели Мутафчиев.

Във Варна транспортният министър присъства на именуването на кораба “Хемус”. Това е петият кораб, който БМФ закупува от варненската корабостроителница през последните години. 42 700-тонният кораб е с дължина 186 метра , предназначен е за насипни товари и е с неограничен район на плаване.

Кръстница на новия плавателен съд стана вицепремиерът Меглена Плугчиева.