/ БГНЕС
Експертизата на вещото лице е установила 178 недействителни бюлетини, върху които има следи от натиск на химикал, но не и мастило
Местните избори във варненското село Бозвелийско са манипулирани, вероятно чрез използването на химикалки с изчезващо мастило, съобщава bTV.

В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило

Това е заключението на вещото лице, извършило експертиза на недействителните бюлетини. Една трета от всички бюлетини, пуснати в урните в селото на първия тур се оказаха празни. Изборите бяха спечелени от кандидата на ГЕРБ Дамян Дамянов, който получи 48 гласа повече от опонента си Живко Панев от БСП.

Експертизата на вещото лице е установила 178 недействителни бюлетини, върху които има следи от натиск на химикал, но не и мастило.  В заключението си пред съда той посочва, че 152 от тях са за загубилия изборите Панев, а 18 за спечелилия Дамянов.

Слух за симпатично мастило подлуди членовете на СИК-ве в Слънчев бряг (ВИДЕО)

Последният дойде в съдебната зала под конвой и с белезници,
тъй като е задържан по подозрение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. 

В следващите дни ще стане ясно дали Административният съд във Варна ще касира изборите. „Няма мастило, понеже, както беше посочено, вероятно е изчезващо мастило и то е изчезнало още преди да бъдат броени бюлетините", заяви вещото лице Богдан Богданов. 
bTV