/ ThinkStock/Getty Images
Слух за писалки с изчезващо мастило подлуди челновете за избирателните секции в гимназията по туризъм в Слънчев бряг. След публикувано видео в социалната мрежа, от сутринта там започна мащабна проверка на всички писалки в тъмните саички, с които се попълват бюлетините.

Без проблеми започна изборният ден в община Бургас

Така или иначе, такива със симпатично мастило не са открити. Изборният ден там протича нормално, а сигнали за съществени нарушения на изборния процес не са подавани в Общинската избирателна комисия в Несебър. 
 
 
Носете си химикали

Хора Носете си химикали като гласувате 🖋🖋🖋🖌🖍 Вижте за какво става въпрос! Видеото не е мое! Ако искате още такива видеа харесайте страницата ми 👉 МАНОВ 👈

Публикувахте от МАНОВ в Събота, 26 октомври 2019 г.


Подобен слух за манипулиране на вота имаше и на предходните избори за избор на местна власт в другия край на страната - Видин. Тогава общинската избирателна комисия раздаде цял куп нови писалки, а старите бяха иззети. 

Бургас се събуди: 19,19 процента гласуваха до 12 часа

А в несебърското село Гюльовца бюлетини със симпатично мастило предизвикаха невиждан скандал през 2011 година. Тогава криминалистичната експертиза, назначена в процеса по оспорване на изборните резултати, установи, че част от бюлетините действително са попълнени с изчезващо мастило.

Въпреки това, Административният съд прие, че това не опорочило изборния резултат до "степен на недействителност".