/ БГНЕС
Чувствам се като птичка, по която стрелят с оръдие. Не съм виновна за смъртта на съпруга си. Не съм убила човек, не е възможно това да се случи”, заяви през сълзи Анита Мейзер пред Върховния касационен съд.

Тя настоява да бъде отменена или намалена наложената й от Апелативния съд във Варна ефективна присъда. На втора инстанция миската получи 3 години затвор за убийството по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагане на подкуп на полицай.

Анита Мейзер иска Върховният съд да я признае за невинна

Аз и детето ми се чудим къде да се скрием", каза още Мейзер, цитирана от „24 часа”.

По повод на обвинението за подкуп тя добави, че не е предлагала такъв, а когато полицаите й купили вода, тя дала 50 лв., за да си я плати.

Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна, ще лежи в затвора (ОБЗОР)

Аз съм благороден човек, но всичко се опорочи”, настоя Мейзер.

Накрая на защитното си изказване тя се разплака и обясни, че е била много шашната след смъртта на съпруга си и кой каквото я накарал да каже, щяла да го каже. Анита Мейзер обясни, че не е възможно някой насила да сложи свински опашки на мъжа й. Димов почина при опит да се отвърже от свински опашки при заснемате на клип, демонстриращ силата му. 

Прокуратурата иска делото да бъде върнато за ново разглеждане и Мейзер да получи по-голямо наказание. Съдът ще реши окончателно до месец.