/ netinfo
Секретна ключалка с 20 милиона комбинации прави крадците напълно безсилни
С доставката и инсталирането на нова машина за обработка на корпуси за секретни ключалки бе приключен проектът на "Мауер Локинг Системс" ЕООД  по процедура "Повишаване на производствения капацитет в МСП“.

Той е реализиран в рамките на ОП „Иновации и конкурентоспособност" на Европейския съюз, одобрен от Министерството на икономиката. Това стана ясно на пресконференция на фирмата.

"Мауер Локинг Системс" е  получила безвъзмездно еврофинансиране в размер на 849 959.30 лв, а от българското правителството - 149 992.80 лв. Собственото финансиране на компанията е 673 047.90 лв. Този проект е най-големият за фирмата, като общата му стойност възлиза на над 1 600 000 лв., съобщи Димитър Колев- управляващ  директор на "Мауер Локинг Системс".
 
Пред журналисти той обясни, че новата машина, която е доставена с помощта на проекта, ще даде възможност да се произвеждат много по-висококачествени компоненти (корпуси) за секретни ключалки, с по-ниска себестойност и с много по-висок капацитет.
 
Колев посочи, че на пазара вече е и новата ключалка с изключително висока степен на секретност „Ню Уейв 6 Асгард”.
 

ключалка
netinfo


Тя е сертифицирана по най-високите стандарти в Англия и на практика елиминира възможността от проникване през нея. Притежава 20 милиона комбинации.

Същевременно „Мауер” работи по някои нови изделия в областта на електронния контол на достъпа и механичните заключващи системи от среден и висок клас. Димитър Колев обаче пожела за момента да ги запази в тайна.

 На въпрос какви инвестиции предвижда фирмата за ново оборудване и машини в следващите 1 – 2 години той отговори така:

„В момента подготвяме инвестиции в нови машини за компоненти за секретни ключалки от висок и среден клас (ротори). Компанията изключително много инвестира в машини и оборудване и непрекъснато усъвършенства процесите чрез автоматизация и робототизация. Това ще е насоката и в бъдещите години”.