Малки ученици остават без занимални заради липса на база
Малки ученици остават без занимални заради липса на база / DarikNews.bg, архив
Малки ученици остават без занимални заради липса на база
66672
Малки ученици остават без занимални заради липса на база
  • Малки ученици остават без занимални заради липса на база

Във Варна организирането на целодневното обучение е проблем, най-вече за централните училища, където има наплив на ученици. Особено затруднено става положението при такива, които делят сграда с друго учебно заведение. Въпреки това, се търсят варианти да се обхванат повече деца, макар и в сборни групи, обясни пред Дарик шефът на Регионалния инспекторат по образованието Венцислава Генова. В по-малките варненски общини проблем с обхващането на децата в занимални няма.

Въпреки уверението, че няма варненско училище без занималня за децата до 4 клас, макар и само с по една група, оказва се, че в едно от най-натоварените основни школа в града - „Петко Славейков“, база е осигурена само за учениците в първи и втори клас. Проверката на регионалния инспекторат установи, че сформирана група за трети и четвърти клас няма, тъй като не е подадено нито едно заявление от родителите.

Какъв е вариантът за децата, които са останали извън училищните занимални, и колко струва това на семейния бюджет, чуйте в звуковия файл: