/ iStock/Getty Images
На вратата на купето им имало поставена бележка, че са заразени от коронавирус

На 50-годишна жена и 23-годишният й син Районната прокуратура във Варна ще повдигне обвинение за предаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение във връзка с разпространяването на COVID-19.

Нови двама нарушиха карантината си във Варна, започват досъдебни производства

Досъдебното производство за нарушаване на наложената карантина по време на епидемията - пандемията на коронавируса, е образувано днес В хода на изясняване на случая било установено, че 50-годишната жена пристигнала в България на летище София с полет от Германия на 13 март.

Четири дни по-късно тя и синът ѝ се качили в пътническия влак София-Варна. По време на пътуването им служители на БДЖ установили, че на вратата на купето, където пътували двамата, е поставена бележка, че са заразени с коронавирус.

Полицаи във Варна са проверили 37 адреса с лица под домашна карантина

Жп служителите подали сигнал за пътници с COVID-19 до всички гари, където спирал влакът. На гара Варна майката и синът били посрещнати от служители на РЗИ и представители на кризисния щаб.

При прегледа на двамата било установено, че 23-годишният мъж, е с повишена температура, което наложило да бъдат отведени в инфекциозната клиника на „Света Марина“ . Там обаче не са установени симптоми на коронавирусната инфекция и двамата са освободени за домашно лечение и 14-дневна карантина.

Два случая на заразени с коронавирус във Варна

Това е поредното досъдебно производство по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, което е взето на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.