Към днешна дата във Варна няма никакъв проблем със зареждането и предлагането на хляб. В търговските вериги и малките магазини дори има свръхпредлагане. Това заяви за Дарик Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите
Във вторник и сряда, когато ситуацията в града бе най-тежка, е продаден с 40 на сто повече хляб. В следващите дни обаче е регистриран почти същия спад в продажбите на насъщния. Според Иво Бонев се запазва средната стойност на продаваните дневно във Варна хлябове - около 130 000.
„Презапасяването се дължи на психонагласата на хората. Когато видят, че щандовете в магазина се изпразват, всички грабят по 4-5 хляба", коментира Бонев. Според него до ново презапасяване с хляб през уикенда няма да се стигне.
„Нито един хлебозавод в региона не е спрял работа. Дори 360 дни да е такова времето, хляб за всички във Варна ще има, имайки предвид капацитета на варненските и добричките заводи", увери председателят на варненските хлебопроизводители.