/ iStock/Getty Images
Летище Варна и летище Бургас откриват летния сезон с повече полети. 

enlightenedЛетище Варна открива лятното разписание, което влиза в сила от 28 март, като от и до летището ще бъдат извършвани полети от интересни дестинации, съобщи в прессъобщение операторът на летището "Фрапорт" (Fraport).

"България еър" продължава да лети два пъти дневно от София до Варна, а от 25 април в делничен ден полетите стават три. Австрийските авиолинии изпълняват от днес полети от и до Виена шест пъти седмично, а след 18 април полети ще има всеки ден. Всеки ден има и полети от и до Истанбул, изпълнявани от Турските авиолинии.

"Уиз еър" (Wizz Air) лети всеки ден от и до Лондон-Лутън, а от тази седмица ще изпълнява два полета седмично до Шарльороа и Прага и по един седмично до Баден-Баден и Ливърпул.

"Изиджет" (Easyjet) възобновява полетите си до Берлин и ще лети до там и обратно два пъти седмично.

От 2 до 30 април Детският научен център "Музейко" ще гостува на летище Варна в специална зона на терминал "Заминаващи", съобщават още от летището.

enlightenedЛетище Бургас, което е затворено от 25 март до 8 април, открива туристическия сезон на 9 април с директни полети до шест дестинации, съобщи летищният оператор "Фрапорт" (Fraport).

От началото на април до октомври самолети на "Райън еър" (Ryanair) ще летят по четири пъти седмично до Варшава, по три пъти до Краков и по два пъти до Гданск, Виена, Лондон-Лутън и Будапеща.

Полетите до Полша са нови и са знак за нарасналото значение на тази страна за българския туристически пазар, се посочва в прессъобщението. През 2021 г. полските туристи бяха 26 процента от пристигналите на летището в Бургас.
БТА