/ iStock/Getty Images
С полети до три полски града Летище Бургас ще открие летния туристически сезон. Става въпрос за полети до летищата във Варшава, Гданск и Краков, съобщиха от пресцентъра на летището.

Началните дати са от април и ще продължат до края на октомври. До Варшава ще има полети четири пъти седмично, до Гданск - два пъти седмично, всеки вторник и събота, до Краков - три пъти седмично - вторник, четвъртък и неделя.

През тази година започват полети между Варна и френските градове Нант и Лил

От април ще има полети от летище-Бургас и до Будапеща (Унгария), Виена (Австрия), Лондон, Лутън (Великобритания). Трите полски дестинации са поредна заявка за все по-силните предпочитания на туристите от Полша към южните ни черноморски курорти след исторически големия брой пристигнали гости от тази държава през миналата година.

През 2021 година Полша зае първо място сред Топ 10 пазарите на Летище Бургас, като обслужените пътници от тази страна са 26 на сто от общия брой преминали през летището.

Концесионерът на Летище Бургас ще положи всички усилия за по-нататъшното увеличаване на дестинациите, особено в тези времена на негативна перспектива за туризма, вследствие на конфликта между Русия и Украйна.
БТА