/ Danil
Кампанията „За здрава детска усмивка“ ще подпомогне отделението по детска онкология и хематология към варненската болница „Света Марина”
Благотворителна киноложка изложба в подкрепа на деца с онкологични заболявания се проведе вчера, 1 октомври, във Варна. На сцена Амфитеатър под Пантеона дефилираха най-различни породи кучета, а професионални варненски фотографи снимаха всички желаещи с домашните любимци. 

Danil

Преди киноложката изложба присъстващите бяха зарадвани с благотворителен концерт с деца и младежи от различни школи и учебни и детски заведения в града.

Danil

Danil

В знак на подкрепа и съпричастност от варненската полиция осигуриха служебна техника и полицейско куче, като всички желаещи имаха възможност да се снимат с тях и да се включат в организираните забавления за децата.

Danil

Danil

От спортния диспансер обезпечиха медицинското осигуряване, а от Обединена ветеринарна клиника Варна се включиха с осигуряване на ветеринарен лекар.

Danil

Danil

Събитието бе част от кампанията „За здрава детска усмивка“, чиято цел е подпомагане отделението по детска онкология и хематология към варненската болница „Света Марина”. Това е една от трите специализирани клиники в България за диагноза, лечение и проследяване на деца с хематологични и онкологични заболявания.

Danil

Събраните по време на кампанията средства ще бъдат вложени в частично обновяване на болничните стаи и помещения за терапии, закупуване на апаратура и помощни средства за децата. 

Danil

Danil

Кампанията преминава под патронажа на Филип Ромбаут - изпълнителен директор на „Агрополихим“ АД, и с личното благословение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Съорганизатори са Сдружение „Ветрило“, Фондация „Лъки Хънт“, Български обединен киноложки съюз (БОКС) и с любезното домакинство на Фестивалния и конгресен център. Подкрепа в мероприятията заявихаи Варненска и Великопреславска Света митрополия,Областна дирекция на МВР Варна,Зонален съвет на БФС, Регионално управление по образованието и други.

Danil

Инициативата „За здрава детска усмивка“ продължава следващия уикенд (7-8 октомври ) с благотворителен футболен турнир на малки вратички на общинските игрища в двора на Технически университет.

Danil

На 21 октомври в зала 1 на Фестивалния и конгресен център Варна ще се състои гала-спектакъл. Засега участие в него са потвърдили Варненска айкидо академия, деца от Музикалното училище, младият пианист Тони Троев, детската музикална формация „Бънджи Сингърс“ и много други.

Danil
На всяко мероприятие има поставени дарителски кутии и всеки желаещ може да подкрепи кампанията в помощ на малките герои.