Кметът на „Младост” и още четирима с обвинения за имотни измами
Кметът на „Младост” и още четирима с обвинения за имотни измами / снимка: БГНЕС, архив

Специализираната прокуратура повдигна днес обвинения на петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел имотни измами. Участниците бяха задържани вчера при специализирана операция на ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Един от арестуваните е кметът на варненския район „Младост” Христо Христов.

Обвинения са повдигнати на Веселина Спасова, в качеството й на ръководител на групата, и на участниците Христо Христов, Марин Петров, Борислав Команчев и Диана Александрова, съобщиха от специализираното обвинение.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2010 г. Занимавала се е с незаконно придобиване и търговия с недвижими имоти. При извършените претърсвания в офиси и адреси на участниците са иззети множество документи, свързани с престъпната дейност на групата. Иззето е незаконно оръжие, както и колекция от монети с културно-историческа стойност.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено задържане до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” за всеки от тях.